Julkaistu 26.1.2024

Pesäpalloliitto myöntää tukea Ykköspesis-seuroille toiminnanjohtajan palkkaamiseksi

Pesäpalloliitto on avannut toiminnanjohtajan palkkatukihaun jäsenseuroilleen, joiden yhden tai useamman edustusjoukkueen ylin sarjataso on Ykköspesis. 

Tuen lähtökohtana on lisätä laatua, ammattimaisuutta ja tavoitteellisuutta seuratoimintaan. 

– Superpesiksen ohella Pesäpalloliiton tavoitteena on nostaa Ykköspesiksen profiilia vahvana huippupesäpallon sarjana, mikä edellyttää seuratoiminnan jatkuvaa monitorointia ja kehittämistä eri mittareilla. Yhteistyössä seurojen kanssa haluamme rakentaa Ykköspesiksestä entistä vahvemman ja mielenkiintoisemman sarjan, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka korostaa. 

Osalla seuroista tavoitteet ovat jo valmiiksi korkeammalla. Pesäpallossa sarjat ovat avoimia eli nousu Ykköspesiksestä Superpesikseen on mahdollista menestymällä kilpailijoita paremmin. Rantatorikka kuitenkin muistuttaa seuratoiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. 

– Pitkässä juoksussa menestyvä seura on aina kokonaisuus. Tarvitaan huippupesäpallon lisäksi aktiivinen junioripuoli ja pelaajapolku oman alueen junioreille, riittävästi eri alojen osaamista, yhteistyökumppaneita, vahva urheilullinen tekeminen ja valmennus, vastuullisesti rakennettu seuraidentiteetti sekä riittävä taustaorganisaatio mahdollistamaan eteenpäinmeno. Toiminnanjohtajan palkkatuen myötä on hyvä ylipäätään tarkastella sitä, miten toiminta on organisoitu omassa seurassa. 

Tuen hakulomakkeella käydään kattavasti läpi koko seuran nykytilanne, organisaatio ja tulevaisuuden näkymät. Tarkemmat ohjeet ja tiedot on lähetetty seuroille sähköpostitse. 

– Tukihaku on avoinna helmikuun ajan. Toivottavasti mahdollisimman moni seura tarttuu mahdollisuuteen ja tavoittelee toimintansa viemistä uudelle tasolle. Ykköspesis on niin vahva sarja kuin mukana olevat seurat siitä tekevät, Rantatorikka päättää. 

Lisätietoa:

Miika Rantatorikka,

[email protected],

040 502 2035