Julkaistu 26.9.2023.

Mielenkiintoinen Ykköspesis-kausi liikutti yleisöä – yli 100 000 henkilöä seurasi kauden otteluita

Tasainen Ykköspesis-kausi on päätösjuhlaa vaille päätöksessään. Tasainen Ykköspesis-kausi piti sisällään jännittäviä otteluita ja yllätyksiä.

Miesten Ykköspesis-kausi huipentui Haminan Palloilijoiden nousujuhliin

Miesten Ykköspesiksen kaudesta ennakoitiin jo kauden alla tasaista. Runkosarja oli ennakkojen mukainen ja pudotuspelipaikoista kilpailtiin aivan runkosarjan viimeisille kierroksille.

Sarjan tasaisuudesta kertoo myös joukkueiden pistemäärät. Runkosarjan jälkeen viisi sarjan parhaiten menestynyttä joukkuetta oli pisteissä kahdeksan pisteen sisällä, kun taas aikaisemmalla kaudella 2022 kahdeksan pisteen sisään mahtui ainoastaan kaksi parasta joukkuetta.

Miesten Ykköspesiksen nousijajoukkue Superpesikseen kaudelle 2024 on Haminan Palloilijat ja uusina joukkueina Ykköspesikseen kaudelle 2024 nousee Joensuun Maila sekä Ylivieskan Kuula.

Tiukka kilpailu kärkisijoista innoitti myös katsojat seuraamaan Ykköspesistä. Miesten Ykköspesiksen runkosarjaa kävi seuraamassa yhteensä 65 927 katsojaa (katsojakeskiarvo 457,8 hlö/ottelu). Ylemmissä pudotuspeleissä vauhti vain kiihtyi ja katsojia otteluissa kävi yhteensä 8 480 kappaletta (katsojakeskiarvo 873,8 hlö/ottelu).

Naisten Ykköspesiksen nousijajoukkue Superpesikseen on Pöytyän Urheilijat.

Naisten Ykköspesiksessä saatiin jännittää tiukkoja otteluita kaudella 2023. Naisten Ykköspesistä pelattiin kaudella kahdessa lohkossa, joiden sisällä pelattiin ensimmäiset pudotuspelikierrokset. Lopullinen nousijajoukkue selvisi lohkovoittajien välisellä ottelusarjalla.

Nousukarsintaan lohkojen voittajana etenivät Pöytyän Urheilijat ja Oulun Lippo. Paras kolmesta ottelusta -muodolla pelatun nousukarsintasarjan voiton nappasi Pöytyän Urheilijat voitoin 2-0 ja näin Pöytyä etenee Superpesikseen kaudelle 2024.

Uusina joukkueina Naisten Ykköspesiksessä kaudella 2024 nähdään perinteikäs Siilinjärven Pesis ja Ikaalisten Tarmo.

Myös naisten Ykköspesis kiinnosti kesällä katsojia ja runkosarjan aikana naisten Ykköspesistä kävi seuraamassa yhteensä 27 877 katsojaa (katsojakeskiarvo 158,3 hlö/ottelu). Ylemmissä pudotuspeleissä otteluita seurasi 4 548 henkilöä (katsojakeskiarvo 282,9 hlö/ottelu) ja alemmissa pudotuspeleissä 791 katsojaa (katsojakeskiarvo 150,9 hlö/ottelu).

Ykköspesiksen kiinnostus nousussa – sarja tavoittaa ja liikuttaa

Miesten- ja naisten Ykköspesiksen kiinnostus on nousussa, josta kertoo katsojamäärien kehitys. Tänä vuonna kokonaiskatsoja määrä miesten ja naisten Ykköspesiksessä nousi yhteensä 16 % verrattuna kauteen 2022. Kasvua nähtiin eteenkin runkosarjaotteluiden katsojamäärissä, sillä katsojamäärä runkosarjassa nousi miehissä 24 % ja naisissa 12 % verrattuna edelliskauteen.

Myös kiinnostus sarjan sosiaalisessa mediassa nousi verrattuna viime kauteen. Sarjan tilit tavoittivat yhteensä noin 248 000 käyttäjää – käyttäjämäärä kasvoi Instagramissa 178,2 % ja Facebookissa 90,2 % verrattuna edelliskauteen.

Ykköspesiksen verkkosivujen sisällöt tavoittivat noin 15 000 käyttäjää.

Kiitos kaikille Ykköspesiksen seuraajille ja kumppaneille kuluneesta kaudesta!

Pesäpallokauden 2023 parhaat palkitaan Hilton Helsinki Kalastajatorpassa perjantaina 20.10. klo 17.30 alkaen. Liput tilaisuuteen myy Ticketmaster. Lipun hinta on 125 euroa sisältäen illan ohjelman ja illallisen Kalastajatorpassa.