Julkaistu 2.8.2023. Kuvaaja Pasi Kettunen.

Ykköspesiksen runkosarja huipentuu elokuussa – luvassa kovien panoksien otteluita!

Ykköspesiksen runkosarjan viimeinen kuukausi on polkaistu käyntiin. Kuten ennakkoarvioissa kaavailtiin, sarja on ollut erittäin tasainen ja mielenkiintoisia kovan panoksen otteluita pelataan aivan runkosarjan viimeisille kierroksille asti.

Miesten Ykköspesis – mitkä joukkueet jatkavat otteluitaan?

Pitkän runkosarjan huipentuessa miesten Ykköspesiksessä on edelleen kaikki runkosarjan sijoitukset auki. Sarjan kärjessä Haminan Palloilijat (42 pistettä) ja Puijon Pesis (40 pistettä) vaikuttavat ratkaisevan runkosarjan voittajan.

Haminan ja Puijon jälkeen on tiukkaa. Sarjan sijoilla 3-5 löytyvät tasapisteissä (35 pistettä) Jyväskylän Lohi, Kannuksen Ura ja Oulun Lippo. Myös kuudentena oleva Kankaanpään Maila (34 pistettä) on mukana kilpailussa, kun runkosarjan huipennuksessa selvitetään jatko-otteluihin pääsevää neljää joukkuetta.

Panosta riittää myös sarjataulukon perällä. Sarjan hännillä olevat Loimaan Palloilijat ja Alavuden Peli-Veikot ovat jo käytännössä varmoja joukkueita, joiden kausi jatkuu putoamiskarsinnoissa. Kaksi muuta karsijajoukkuetta selviää kauden viimeisillä ottelukierroksilla. Karsinta-uhka on tällä hetkellä Kouvolan Pallonlyöjillä (22 pistettä), Seinäjoen Maila-Jusseilla (25 pistettä), Jyväskylän Kirillä (25 pistettä) ja Simon Kirillä (25 pistettä). Lisäjännitystä asetelmiin tuo myös se, että Kouvola on pelannut kaksi ottelua vähemmän, kuin kolme pistettä edellä olevat Simo, Jyväskylän Kiri ja Seinäjoen Maila-Jussit, joten asetelma voi tiukentua entisestään ottelumäärien tasaantuessa.

Naisten etelälohkon pudotuspelien joukkueet ratkesivat viime viikonloppuna!

Naisten etelälohkon pudotuspelijoukkueet ovat selvillä. Pudotuspeleissä pelaavat Laitilan Jyske, Pöytyän Urheilijat, Pesä Ysit Lappeenranta ja Janakkalan Jana. Lopulliset runkosarjasijoitukset selviävät runkosarjan päättävillä ottelukierroksilla.

Kankaanpään Mailajuniorit jatkaa kauttaa pudotuskarsinnoissa. Vastaansa se saa joko Jalasjärven Jalaksen (18 pistettä), tai Porin Pesäkarhut. Sekä Jalasjärvellä, että Porilla on kaksi ottelua runkosarjaa jäljellä, joista toinen on joukkueiden keskeinen ottelu. Välttääkseen pudotuskarsinnat Jalasjärven on voitettava molemmat jäljellä olevat ottelunsa ja Pesäkarhujen tulee jäädä pisteittä molemmissa otteluissaan.

Etelälohkon joukkueista Jyväskylän Kirittäret ja Porin Pesäkarhut, eivät saa osallisua Ykköpesiksen pudotuspeleihin, sillä seurojen edustusjoukkueet pelaavat jo Superpesiksessä.

Naisten pohjoislohkossa myös tiukkaa!

Pohjoislohkossa sijat 1-5 ovat ennen runkosarjan viimeisiä kierroksia edelleen avoinna. Vahvinten runkosarjan voitossa on kiinni sarjanousija Oulun Lippo, joka on kerännyt 20 pelatusta ottelustaan 38 pistettä. Oulun jälkeen sarjassa on Ylivieskan Kuula (35 pistettä), Tyrnävän Tempaus (34 pistettä), Seinäjoen Maila-Jussit (34 pistettä), ja Kajaanin Pallokerho (32 pistettä). Seinäjoen Maila-Jussit eivät saa osallistua Ykköspesiksen pudotuspeleihin, sillä heillä on seurastaan edustus jo naisten Superpesiksessä. 

Myös Lappajärven Veikoilla on teoreettinen mahdollisuus yltää pudotuspeleihin. Mikäli Lappajärvi voittaa jäljellä olevat ottelunsa kolmen pisteen arvoisesti ja samalla Kajaanin Pallokerho jää jäljellä olevissa otteluissaan pisteittä, joukkueet ovat tasapisteissä. Teoriassa jos joukkueet olisivat runkosarjan jälkeen voittaneet yhtä monta ottelua ja yhtä monta kolmen pisteen voittoa, niin lopullinen sarjasijoitus ratkaistaisiin juoksueron perusteella. 

Puijon Pesis (Puijottaret) jatkaa kauttaan putoamiskarsinnoissa. Vastaansa karsinnoissa Puijottaret saa Pattijoen Urheilijat.

Runkosarjan huipennusta pääset seuraamaan Ruutu-palvelussa, joka näyttää kaikki Ykköspesiksen ottelut.