Julkaistu 17.5.2023

Ykköspesis-kausi käynnistyi viime viikolla – näin pelattiin avausviikon otteluissa!

Miesten ja naisten Ykköspesis-kaudet aloitettiin viime viikolla. Viikon otteluissa riitti jännitettävää.

Avauskierros:

Kausi avattiin erittäin tasaisella ottelukierroksella, kun jokainen kierroksen ottelu eteni aina supervuoropariin, tai kotiutuslyöntikilpailuun asti.

Heti avauskierroksella nähtiin miesten puolella toinen sarjanousijoista, kun Jyväskylän Kiri isännöi Hippoksen Pesäpallostadionilla Kouvolan Pallonlyöjiä. Seurahistorian ensimmäinen ottelu päättyi Kirin kannalta hyvin, sillä se voitti Kouvolan supervuoroparin jälkeen jaksoin 2-1.

Naisten puolella yksi mielenkiintoinen ottelu oli naapuriseurojen kohtaaminen, kun Porin Pesäkarhut sai vieraita Laitilasta. Tasainen ottelu päättyi supervuoroparin jälkeen Laitilan Jyskeen voittoon jaksoin 1-2.

Viikon muut ottelut:

Loppuviikko tarjosi lisää huippuotteluita, joista perjantaina nähtiin Haminan Palloilijoiden ja Oulun Lipon välinen miesten viime kauden välierä uusinta. Ottelussa Hamina oli vahvempi voittaen ottelun puhtaasti 2-0.

Miesten puolella loppuviikosta ottivat yhteen myös Jyväskylän Lohi ja Puijon Pesis. Seurat ovat toisilleen viime kausilta erittäin tuttuja ja yhteistä historiaa seuroilta löytyy mm. mieleenpainuvasta Ykköspesiksen välieräsarjasta vuodelta 2021, josta Lohi eteni sensaatiomaisesti Superpesis-karsintoihin. Kylmäksi joukkueet eivät jättäneet myöskään kauden avauksessa. Tiukan ottelun voittajaa etsittiin aina kotiutuslyöntikilpailusta, jossa pidemmän korren vei kotijoukkue Lohi. Lohelle voitto jaksoin 2-1.

Naisten viikonlopun paikalliskamppailusta vastasi Tyrnävän Tempaus ja Oulun Lippo. Aaltoilevassa ottelussa mätettiin juoksuja molempien joukkueiden toimesta, sillä ottelussa lyötiin yhteensä 35 kappaletta. Lopulta voiton otti Tyrnävän Tempaus voittaen Lipon supervuoroparissa 2-1.

Ykköspesiksen ottelut jatkuu jälleen tänään keskiviikkona Haminan Palloilijoiden ja Loimaan Palloilijoiden välisellä ottelulla. Tämän ja kauden muut ottelut näet suorana Ruutu-palvelusta.