Ykköspesis Logo

Alajärven Ankkurit – Loimaan Palloilijat. Kuva: Janishoots

Missä mennään miesten Ykköspesiksessä?

Miesten ykköspesiskautta on pelattu kärjen osalta 16 ottelua. Sarja on ennakoidusti erittäin tasainen ja usealla joukkueella on vielä realistiset mahdollisuudet pudotuspeleihin asti.

Tutut seurat komeilee miesten Ykköspesiksen kärkisijoilla, kun siirrytään pelaamaan heinäkuun lopun ottelukierroksia.

Oulun Lippo johtaa sarjaa ja onkin saanut raavittua 8 pisteen eron toisena olevaan Haminan Palloilijoihin. Molemmat kärjen joukkueet ovat tehneet nimekkäitä hankintoja kesän aikana. Oulun Lippo ilmoitti viime viikolla Riku Niemen siirtymisestä sinisiin Sotkamon Jymystä, sekä jo aikaisemmin Haminan Palloilijat ilmoittivat Toni Laakson sopimuksesta oranssipaitoihin.

Tasapisteissä Haminan Palloilijoiden kanssa sijalta kolme löytyy Puijon Pesis. Puijon sisäpeli on ollut läpi kauden erinomaista ja joukkue on lyönyt eniten juoksuja sarjassa (137 kpl). Parhaiten mailanvarressa ovat onnistuneet tämän kauden hankinnat Mikko Lukkari (1+35 lyötyä) ja Joonas Riikilä (1+24 lyötyä). Puijon ulkopeli on parantunut kauden mittaan, joka takaa, että nousujohteinen kuopiolaisryhmä on vahva joukkue kauden loppua kohti mennessä.

Kolmen kärkijoukkueen tuntumassa seuraa haastajaryhmä. Haastajista lähimpänä kärkeä ovat Kouvolan Pallonlyöjät ja Alajärven Ankkurit. Nuori kouvolalaisryhmä on näyttänyt pystyvänsä haastamaan Ykköspesiksen kärkijoukkueet illasta toiseen. 

Alajärven Ankkurit on pisteen päässä Kouvolasta, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Ankkurit ovat hävinneet kaksi edellistä kamppailuaan Ikaalisten Tarmolle ja Simon Kirille, mutta loistava paikka suunnan korjaamiselle on Ankkureiden seuraavassa ottelussa, kun Alajärvi suuntaa Oulun Lipon vieraaksi Raksilan pesäpallostadionille.

Haastajaryhmään voidaan nimetä myös loistavasti kauden läpi pelannut Simon Kiri ja Jyväskylän Lohi. Simon Kirin kuntopuntari on kovassa nousussa. Edellisestä viidestä ottelustaan simolaiset ovat voittaneet peräti neljä. Jos otetaan huomioon joukkueet, joita vastaan Simo on pelannut, on tilasto vielä kovempaa luettavaa, sillä voitot ovat tulleet Haminan Palloilijoista, Kouvolan Pallonlyöjistä, Puijon Pesiksestä ja Alajärven Ankkureista. Ainoan tappion Simo kärsi pohjanmaan tuplareissun toisena päivänä, kun Alavuden Peli-Veikot voitti Kirin jaksoin 1-0.

Hurmosjoukkueena tunnettu Jyväskylän Lohi on myös hyvissä asemissa ajatellen pudotuspelipaikkaa. Mikäli joukkue pelaa nousujohteisen loppurunkosarjan ja selviää pudotuspeleihin, on Lohi tänäkin vuonna pudotuspeleissä vaikea kaadettava jokaiselle seuralle. Myös Lohi oli aktiivinen siirtomarkkinoilla ja hankki joukkueeseensa Imatran Pallo-Veikoista viime kauden kärkimiehensä ja kopparinsa Veeti Lankisen. Lankinen nähtiin Lohen pelissä Kannuksen Uraa vastaan, mutta tämän jälkeen Lankista ei ole nähty pelaavassa kokoonpanossa. Alkukauden loukkaantuneena ollut Lankinen on kuntoon tullessaan tärkeä vahvistus Lohen sisä- ja ulkopelaamiseen.

Haastajaryhmään voidaan nimetä myös Loimaan Palloilijat, joka on tällä hetkellä sijalla 8. vain kolmen pisteen päässä Jyväskylän Lohesta.

Myös sarjataulukon perällä pelataan merkityksellisiä otteluita. Haapajärven Pesä-Kiilat, Ikaalisten Tarmo, Alavuden Peli-Veikot ja Kannuksen Ura ovat kaikki ainoastaan 4 pisteen sisällä toisistaan, joten kamppailussa sijoituksista jokainen ottelu on merkityksellinen.

Kamppailu jatkuu seuraavaksi ensi keskiviikkona, kun Ykköspesiksessä pelataan neljän ottelun kierros. Näitä otteluita ei kannata unohtaa, sillä panosta otteluista löytyy, joten ota Ykköspesiksen ottelut seurantaan Ruudusta.