Tuttu taistelupari. Lippo ja PuPe pelasivat viiden ottelun välieräsarjan kaudella 2020. Kuva: Saimi Airaksinen

Oulun Lippo ja Puijon Pesis miesten ykköspesiskauden ehdottomat ennakkosuosikit

Kantona kaskessa olivat Siilinjärven Pesis 2019 ja 2021 sekä Haminan Palloilijat 2020. Kahdella edellisellä kaudella Oulun Lippo jäi vain yhden voiton päähän superpesispaikasta. Joko nyt on Lipon vuoro?

Jos miesten Ykköspesiksen pelinjohtajilta kysytään, vastaus on liki yksimielinen. Lippo on suurin suosikki nousijajoukkueeksi Superpesikseen. Vahvimmat haastajat ovat tuttuja viime vuosilta, Puijon Pesis Kuopiosta sekä viimeksi 2018 ja 2021 pääsarjatasolla pelannut Haminan Palloilijat.

Viime syksynä miesten Ykköspesiksessä koettiin kaksi isoa yllätystä, kun Jyväskylän Lohi eteni sensaatiomaisesti superpesiskarsintaan asti ja Kannuksen Ura ylsi välieriin. Tälläkään kertaa yllätykset eivät ole poissuljettuja. Erityisesti neljännelle välieräpaikalle löytyy ennakkoarvioiden perusteella ottajia – lähimpinä kandidaatteina Lohi ja Alajärven Ankkuritpesis, historiallisesti ykköspesisottelun Ahvenanmaalle vievä Loimaan Palloilijat sekä Lapin piskuinen, mutta kokoaan suurempi valttikortti Simon Kiri.

Todella mielenkiintoinen nuorten lupausten joukkue on Kouvolan Pallonlyöjät, joka kärkkyy asemia jopa sarjan kärkipäässä. KPL ei kuitenkaan voi superpesisseuran kakkosjoukkueena osallistua ylempiin pudotuspeleihin.

Juhlavuoden ykköspesiskausi on miesten puolella käynnistynyt tasaisissa merkeissä. Kauden etenemistä seuraavat tietenkin tulospalvelu, mutta myös Ykköspesikselle luotu oma Instagram-tili ja Facebook-sivu. Myös omat verkkosivut ovat rakenteilla.

Ykköspesiksen viestinnän toimintamalleja rakennetaan hallitusti askel kerrallaan. Tälle kaudelle sisältöä tuotetaan vain miesten Ykköspesiksestä, naisten Ykköspesis tulee mukaan 2023.

 

Pelinjohtajien arviot sijoituksista ja parhaista pelaajista

Miesten Ykköspesis 2022: Pelinjohtajien ennakkoarviot (pdf)

Otteluohjelma

Miesten Ykköspesis 2022