Ykköspesis Logo
Kannuksen Ura

Kannuksen Ura ottelussa Alajärven Ankkureita vastaan. Kuva: Janishoots

Juhannustauko häämöttää Ykköspesiksessä - näistä asetelmista lähdetään tauolle

Ykköspesiksen runkosarjaa on pelattu nyt noin 10 ottelua joukkuetta kohden. Ennakkoasetelmissa povattiin sarjasta tasaista ja ennakot ovat myös pitäneet paikkaansa. Yllätyksiltäkään ei vältytty alkukauden aikana, kilpailu on ollut tasaista sarjataulukon sijoitusta katsomatta.

Ykköspesiksen kausi 2022 on polkaistu kunnolla käyntiin. Juhlavuoden kausi Ykköspesiksessä on ollut sen arvoinen ja sarja onkin ollut erittäin tasainen.

Sarjataulukon kärjestä löytyy tuttu joukkue, sillä Oulun Lippo johtaa sarjaa juhannustauolle lähdettäessä. Lipon peli on ollut hyvää etenkin ulkopelissä, jossa joukkue on antanut sarjan vähiten juoksuja vastustajilleen. Mailassa joukkueen jokerikaksikko Marko Pelkonen ja Aapo Hiltunen ovat kantaneet joukkueen kotiutusvastuuta mallikkaasti.

Kauden yllättäjäksi povattu Kouvolan Pallonlyöjät on sarjataulukon toisella sijalla. Kouvola on aloittanut kautensa erinomaisesti ja joukkue on osoittanut että sillä on myös leveyttä pelaajamateriaalissaan. Joukkue on pelannut otteluita ilman avainpelaajiaan Elias Pitkästä, sekä Iiro Nokkalaa, mutta on pystynyt silti voittamaan otteluita. Mailan varressa joukkueelta on onnistunut lyöjäjokeri Atte Brandt, joka löytyy lyöjätilaston kärjestä 31 lyödyllä juoksullaan.

Puijon Pesis on aloittanut kautensa kolmanneksi parhaiten. Puijon pelistä silmään on pistänyt joukkueen lyödyt juoksut. Puijo on lyönyt sarjassa eniten juoksuja joukkueena ja hyvää kuopiolaisten kannalta on se, että onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Mikko Lukkari tullut Puijonlaaksoon lyömään ja löytyykin lyöjätilaston kolmannelta sijalta. Nostetaan esille myös numerolla lyövät pelaajat Joonas Riikilä ja Waltteri Hämäläinen, jotka ovat säestäneet Lukkaria erinomaisesti.

Viime kauden yllättäjä Jyväskylän Lohi löytyy sarjan keskikastista kuudennelta sijalta. Lohen otteluita on kuvastanut pieni tason vaihtelu sillä kuudesta voitetustaan ottelusta Lohi ei ole vielä pystynyt ottamaan täyttä kolmen pisteen voittoa. Joukkueella oli alkukauden aikana pieniä loukkaantumishuolia ja kokoonpanosta puuttui ensimmäisillä kierroksilla paljon juoksuvoimaa Valtteri Havukaisen ja Janne Palomäen ollessa pois kokoonpanosta. Onnistujia Lohen alkukaudessa on ollut Ulvilasta hankittu Matias Kauppinen sekä kärjen vaihtajana pelaava Alex Leinonen.

Lohen takana sijalta seitsemän löytyy Simon Kiri. Simo vastasi alkukauden suurimmasta yllätyksestä, kun se voitti paikallisvastustaja Oulun Lipon kotonaan suoraan jaksoin 2-0. Simon peli on ollut alkukaudella hienoa katsottavaa. Joukkue on pelannut yllätyksellistä pesäpalloa pelinjohtaja Janne Anttilan johdolla. Kirin onnistujiin kuuluu joukkueen sisäistä lyöjätilastoa hallitsevat Juuso Nousiainen ja Joona Nousiainen sekä Aki Toikka, joka on suorittanut vakuuttavasti joukkueen parhaimpana kärkilyöjänä.

Sarjan perältä löytyy sarjanousija Haapajärven Pesä-Kiilat, Ikaalisten Tarmo ja Alavuden Peli-Veikot. Ero sarjan kärkeen ei ole vielä tässä vaiheessa kautta suuri, sillä esimerkiksi Alavuden Peli-Veikkojen ero sarjan kolmoseen Puijon Pesikseen on vain 13 pistettä. Keskikastin joukkueisiin ero on 6 pistettä, joten onnistunut heinäkuu tulee varmasti muokkaamaan asetelmia sarjataulukossa.